COVID-19 PROTOCOL

Corona protocol Voetbal Vlaanderen

 

Een speler / speelster, trainer, bestuurder, scheidsrechter,… wordt helaas getroffen door covid-19 of moet in quarantaine verblijven. Wat zijn de gevolgen voor de competitie en welke stappen dient een club of individu te ondernemen? Onderstaand protocol geldt voor alle competities georganiseerd door Voetbal Vlaanderen voor het seizoen 2021 – 2022. We baseren ons steeds op de laatste info van Sport Vlaanderen.

Een kort overzicht:

 • Contact met de huisarts / contact tracing wijst uit welke personen (spelers/speelsters/staff…) een test dienen af te nemen en/of in quarantaine moeten worden geplaatst. Deze testen worden volledig terugbetaald door het RIZIV.
 • Besmette spelers / speelsters of spelers/speelsters in verplichte quarantaine opstellen is strikt verboden. Zij worden beschouwd als niet gekwalificeerd om deel te nemen aan de wedstrijd.

 

 • Veldvoetbal: bij 5 of meer spelers die niet mogen/kunnen deelnemen omwille van besmetting of quarantaine op de dag van de wedstrijd, kan de wedstrijd op vraag van de club worden uitgesteld. Dit uitstel geldt eveneens voor besmetting/quarantaine van de eerste keeper en tegelijkertijd de reservekeeper. Uitstel dient aangevraagd te worden per wedstrijd. Verwittig zo snel mogelijk uw verantwoordelijk competitiesecretariaat. (zie contact onderaan). Bij futsal en minivoetbal geldt de identieke regel vanaf 3 spelers of meer.

 

 • Tot 48u voor de aanvang van de wedstrijd kan u om uitstel verzoeken bij het verantwoordelijk competitiesecretariaat. Dit vereist de nodige documenten als bewijs (doktersbriefjes, testresultaten, communicatie contact tracing,…). Na ontvangst van deze documenten wordt de wedstrijd uitgesteld. Wij garanderen uw privacy.
 • Bij latere vaststellingen (korter dan 48u voor de aanvang van de wedstijd) dien je het verantwoordelijk competitiesecretariaat te verwittigen. Daarnaast dien je de GC van de tegenstander telefonisch en per mail te contacteren dat de wedstrijd niet kan doorgaan. Binnen de 24u dient u de vereiste documenten als bewijs aan te leveren aan het verantwoordelijk competitiesecretariaat. Indien deze bewijzen niet worden bezorgd zal het dossier door het bevoegde comité worden behandeld.
 • Wanneer een wedstrijd dient herplaatst te worden omwille van bovenstaande redenen zal deze automatisch verplaatst worden naar de tweede woensdag na de origineel geplande wedstrijddatum.
  • Voorbeeld: de wedstrijd van zondag 03-10-2021 kan niet doorgaan wegens covid. De wedstrijd wordt automatisch verplaatst naar woensdagavond 13-10-2021
  • Dit geldt voor alle seniorenreeksen in het veldvoetbal (heren en vrouwen) die met stijgen en dalen spelen. Bij het indoorvoetbal, reserve- en jeugdreeksen kan er in onderling overleg naar een nieuwe datum gezocht worden.
 • Indien de thuisclub niet over een gekeurde lichtinstallatie beschikt kan het organisatiecomité ervoor kiezen om deze wedstrijd op een alternatief terrein af te werken.
 • Een scheidsrechter die positief test of in quarantaine moet verwittigt z.s.m. het verantwoordelijk competitiesecretariaat en het betrokken bureau arbitrage.
 • We rekenen op ieders verantwoordelijkheid. Kom niet naar een training of wedstrijd wanneer dit onverantwoord is voor de gezondheidssituatie van anderen. Ook bij (lichte) symptomen blijf je thuis.