Evaluatie spelers

De evaluatie van onze spelers is een belangrijk onderdeel in de voetbalopleiding.

VOETBALCONCEPT en -SYSTEEM

Aangezien we over een voetbalopleiding spreken vertrekken we vanuit een voetbalconcept en -systeem waaraan we een opleidingsplan koppelen per ontwikkelingsfase (U6-U8, U9-U10, U11-U12, U13-U14, U15-U17).

Ons voetbalconcept is zonevoetbal (tegenover individuele mandekking). Ons voetbalsysteem is een 1-4-3-3, waarbij we meestal een kiezen voor een driehoek (6-8-10) met de punt naar voren.

FUN & FORMATION

Essentieel is dat we voor elke leeftijd steeds plezier (FUN) en een kwalitatieve opleiding (FORMATION) ambiëren. Zowel op trainingen als tijdens de wedstrijden staan deze principes centraal. Winnen is op onze club ondergeschikt aan onze waarden en onze opleidingsdoelstellingen.

OPLEIDINGSDOELSTELLINGEN per ONTWIKKELINGSFASE

Om een speler goed te evalueren starten we met de opleidingsdoelstellingen per ontwikkelingsfase zoals voorgeschreven door Voetbal Vlaanderen. De opleidingsdoelen zijn onderverdeeld in 4 thema’s die doorheen de opleiding steeds terugkeren; voetbal basics, team tactics, mentale en fysieke ontwikkeling.

CONCREET

Wij maken een onderscheid tussen ploegen die provinciaal spelen en ploegen die gewestelijk spelen.

Uiteindelijk bouwen we zo aan onze voetbalvisie die erin bestaat om attractief voetbal te brengen met spelers die genieten van hun sport.