Doorstroming

De visie en strategie inzake de doorstroming van de eigen opgeleide spelers naar de A-kern verloopt volgens een welbepaald doorstromingsproces. Dit proces werd gevalideerd binnen de sportieve cel van de club.

We starten zeer vroeg met dit proces, en niets is definitief. Dit heeft uiteraard te maken met talent, maar ook met de attitude. Het ligt in de bedoeling om een complete speler af te leveren voor de uiteindelijke doorstroming.
Gedurende het volledige proces is de technische staf op verschillende niveaus betrokken worden er verschillende personen bij betrokken uit de technische staf om het geheel permanent te evalueren.  Tevens wordt er steeds informatief overleg gepleegd met de teamtrainers om de selecties af te toetsen. Vanaf de postformatie worden ook de hoofdcoach en zijn assistenten betrokken in het proces. Het volledige proces staat onder toezicht van de sportief manager en de TVJO. Het proces wordt ook besproken tijdens de vergadering van het sportief comité.​

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

1.  Onderbouw
Het proces start in de onderbouw met de opleiding van de jeugdspelers consequent met onze opleidingsvisie

2.  Middenbouw
Vanaf de leeftijdscategorie U12 en U13 wordt er dan ook uitgekeken naar talentvolle spelers om de spelerskern richting de bovenbouw voldoende te stofferen. De scouting richt de focus na de instroomfase van de jongsten dus voornamelijk op U12 en U13 en pré-postformatie.

3. Pré-Postformatie
Vanaf U13 komen deze talenten dan terecht in onze pré-postformatie, dat zijn de betere spelers van U13, U14 en U15. Deze groep traint 1x maandelijks apart en er wordt getracht ook maandelijks een wedstrijd 11<11te spelen, mogelijk tegen een andere competentieploeg of tegen een andere U14/U15 tegenstander. De bedoeling is om de handelingssnelheid nog te verhogen, de passing te verfijnen, e.d. Deze groep wordt getraind door onze coördinator Pré-postformatie.

4.  Postformatie
Na de pré-postformatie is het de bedoeling dat deze spelers verder doorgroeien naar de postformatie, dat zijn dan de betere spelers van U16, U17 en de talentrijke spelers tot U19 (ook al speelt men in de reserves…. Met deze groep trachten we ook maandelijks één keer apart te trainen evenals maandelijks een wedstrijd te spelen tegen een competentieploeg voor U19 tegenstander. Hier werken we ook nog op de handelingssnelheid e.d., maar worden ook de spelsystemen van het eerste elftal geïntegreerd.

5.  Beloften/Reserves
Na de postformatie stromen de betere spelers door naar de Beloften/Reserves. Deze groep traint steeds samen op hetzelfde moment als de A-kern, wat het makkelijk maakt om spelers die goed bezig zijn en progressie maken te laten meetrainen met de A-kern (de beloften/reserves worden dan op hun beurt aangevuld met de beteren van U21).

6. A-Kern
De beste spelers worden opgenomen in de wedstrijdkern van de A-ploeg om te kunnen genieten van invalbeurten en zo opnieuw stappen te zetten.