Sportief Beleid Seniors

I

Ons eerste elftal komt sinds dit seizoen 2020-2021 uit in de tweede provinciale reeks.  Vorig jaar speelden we nog in eerste. We zullen met ons eerste elftal steeds proberen het hoogste niveau na te streven maar niet ten koste van een gezonde financiële situatie, het verwaarlozen van onze eigen jeugdwerkingen en het belemmeren van doorstroming van eigen jeugdspelers. Deze laatste aspecten zullen steeds ons uitgangspunt vormen binnen de club.  Om zulk resultaat te bekomen is het natuurlijk belangrijk een kwalitatief sterke jeugdopleiding aan te bieden iets wat we ook al kunnen zien bij clubs uit onze omgeving.

Het doel is een stabiele club te genereren waarin we steeds blijven werken aan het verbeteren van alle processen (structuur, kwaliteit, communicatie,…..)

Speelstijl

De speelstijl die we vooropstellen is die van attractief aanvallend voetbal. HRS Haasdonk streeft er immers naar om sportief, aantrekkelijk en aanvallend voetbal te spelen. Dit voetbal gaat gepaard met een gezonde winnaars- en groepsmentaliteit.

Spelconcept

HRSH hanteert een ‘collectief positiespel bij balverlies en balbezit met als doel de tegenstander te beheersen in de ZONE, nl. in de zone tussen de bal en het doel en in de volledige waarheidszone’ (= definitie van zone-voetbal).

Structuur binnen de senior-ploegen

Op HRS Haasdonk hebben we een tweeledig groeipad voor onze spelers bij de U-17/postformatie.

a) We hebben enerzijds de mogelijkheid voor onze spelers om via de beloften door te groeien naar het A-elftal

b) We hebben ook de mogelijkheid om via de U-21 door te groeien naar het B-elftal.

 

Bij ons B-elftal bereiken we het ‘hoogste goed’ als ploeg van ‘Ostdonk’. Een voetbalploeg van lokale vrienden die de mogelijkheid hebben te blijven genieten van hun sport tot een respectabele leeftijd.

In die optiek willen wij ook starten in een nabije toekomst met een veteranen elftal. Spelers de mogelijkheid bieden om bij ons te blijven voetballen.